Madò Calona

Gràcies a la feina de Jaume Miró vaig conèixer a aquesta dona, què, només fent el que sentia tenia molt per contar. A l’obra Formiguetes, encara per estrenar al gran format, descobrim una figura femenina, com no, oblidada. Va ser la que més rondalles va contar a un home que sí va “triomfar” que sí va aparèxier als llibres d’història: Mossen Antoni Maria Alcover o Jordi des racó com figura al seu replec de rondalles mallorquines, obra més que reconeguda per tots els mallorquins. Va ser la major contardora d’històries de l’illa i més enllà. Per les seves peculiaritats, Madò Calona, tenia molt bona memòria i una gran habilitat per deixar embadalits als qui escoltaven. Desfer-se’n de la rutina de la vida amb destresa, sembla bàsic, però ens hauriem de posar en contexte. Però no, no vos faré cap spoiler. Ja fris que el dramaturg serverí pugui acabar de fil·lar i descobrir més d’aquesta dona, que, dins la seva senzillesa, va fer tant i va quedar oblidada com qui fica una foto vella a un calaix.

Vos deix l’enllaç del moment de l’entrevista del autor i actriu de l’estrena just fa un any en el marc de teatre breu pel dia de la Dona.

One Comment Add yours

  1. mateuriera ha dit:

    Cony! Molt interessant 🙂
    El dilluns, 8 de març de 2021, El blog de Madò Llucia () va escriure:
    > madollucia posted: ” Gràcies a la feina de Jaume Miró vaig conèixer a > aquesta dona, què, només fent el que sentia tenia molt per contar. A l’obra > Formiguetes, encara per estrenar al gran format, descobrim una figura > femenina, com no, oblidada. Va ser la que més rondalles va ” >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s