La no diada de l’any 2020


Deu ser un orgull enorme que la teva agrupació, i no una altra, participi any rere any en la commemoració més antiga que tenim els mallorquins. Dia 31 desembre, com és sabut, se celebra l’entrada del Rei en Jaume a Ciutat.
Enguany, com pràcticament tot el que són festes populars, no s’ha pogut celebrar, almanco amb públic. Per això l’Escola de música i danses ha publicat un vídeo recopilatori dels darrers 30 anys. Per sorpresa nostra podem comprovar que entre els anys 1990 i 1995 tota la colla de cossieres eren dones. I aquí el que xerràvem al nostre primer podcast, que sense les dones segurament molts de balls no s’haguessin recuperat o haguessin caigut completament en desús i en conseqüència extingits. Desconec els motius de per què posteriorment molts d’anys han estat només homes els cossiers. És curiós.


I amb tot això… Ens podem imaginar una festa de l’Estendard diferent? Canviaran les festes populars després d’aquesta aturada en el temps que hem viscut i sobreviscut?

En fi, mai hem de perdre la força de posar en dubte tot el que passa! I, això sí que ho desig amb força: que aviat ens poguem veure a les places ballant i veient-mos els millors dels somriures amb salut i alegria.

Molts d’anys de tot cor a totes i a tots! Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s