De festes populars. Gener del 2017

Tenc tant per contar-vos que no sé com resumir-ho sense avorrir-vos.
Acabam de passar una setmana plena d’aigua i de festes populars, tant als pobles amb Sant Antoni, com a Ciutat amb Sant Sebastià.

L’any passat ja vaig contar-vos com vaig viure la festa de Sant Antoni a Manacor i per això em limitaré a mostrar-vos la meva perspectiva privilegiada que he tengut enguany gràcies a la banda de música del municipi.

Si amb la limitació d’accés per les mesures de seguretat imposades fa pocs anys, ja impresiona i encara ara em posa els pèls de punta… m’encantaria haver-ho experimentat anteriorment que l’església vessava pels portals.

La festa a Ciutat ha crescut d’ençà els darrers cinc anys. La propulsora de les festes populars per Sant Sebastià, és la confraria amb el nom del sant. Amb seu a l’antic bar de Can Vinagre del carrer Oms, fa la festa de dia, abans dels concerts.  El xupinasso i xupitasso és a migdia i convida als 200 afortunats a dinar en germanor. En vista que les places són limitades i hi ha llista d’espera, s’han creat altres dinars entre llonguets i ja hem sopat el dia anterior a les llonguetades… És que malgrat el programa de l’ajuntament digui que duren més dies, pràcticament només es coneixen els actes del “dia dels concerts”, sant Tianet pels petits, la diada ciclista i el correfoc. La festa popular s’anima a fer festa més d’un dia, començant el dia anterior amb les llonguetades, que, per si encara no ho sabeu són sopars de llonguets entre llonguets.

La revetla de Sant Sebastià és una nit on tothom surt al carrer. Tothom! Gent de tota casta i religió surt a veure l’única nit de concerts de Ciutat en TOT l’any. No comença a ser hora que mirin altres exemples d’altres festes majors? Per sort, i gràcies a aquests defectes de l’ajuntament, han sorgit ja tres confraries diferents que celebren Sant Sebastià durant tot el dia de manera autònoma, heretge i salvatgement divertida.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s