10 anys de Madò Llúcia!

inicis

Dia 5 de juny del 2006 escrivia els meus dos primers articles d’aquest blog amb qui ja, fins i tot, hi ha gent que ni sap el meu nom! Realment és el nom de la meva repadrina materna i he d’arribar a la seva generació per a tenir algú de poble a la família, ja que ella es casà amb un manacorí i van viure sempre a Ciutat, a les meves estimades barriades de Santa Catalina i Son Espanyolet.

familia

Quan mir articles anteriors, en aquests 10 anys d’existència, veig un progrés, una evolució, un creixement meu que es veu reflectit als escrits. Seguesc igual de despistada, perquè estava convençuda que el primer dia que vaig escriure era dia 26 i no dia 5 i per això em posava a escriure aquest article ara i no abans com hauria tocat. El que sí que sé cert és que ja en sumen quatre-centes noranta entrades al blog! Bé, vull dir que, l’objectiu principal del blog no l’he aconseguit. He comentat més d’una vegada que la meva intenció era crear debat i que els lectors opinassin sobre el tema que jo exposava. Fins i tot fa uns anys Madò Llúcia va tenir un fòrum. Ho recordau? Érem ben pocs que en xerràvem certament, finalment el vaig tancar. Fins i tot, no fa massa mesos, em plantejava: què faig amb el blog? Hi ha temporades que quasi no li puc dedicar temps o simplement no trob el tema del qual xerrar. M’he plantejat tancar un cicle de la meva vida, però pel meu natural m’agrada contar la meva visió i sé que el trobaria a faltar. S’hi ha de dedicar temps a escriure, no és una cosa que faci en cinc minuts i tot d’una publiqui. Em sol dur unes hores que omple pensant i repassant i encara així hi ha faltes i qualque incoherència. En un futur vull seguir escrivint ampliant la temàtica com ja venia fent darrerament, entrevistant i/o fent articles d’altres grups d’estil folk o música en la nostra llengua, no tot és ball de bot. I si puc, seguir fent reflexionar una mica als lectors.

Avui no puc deixar d’anomenar a quatre homes que han significat molt durant aquests anys:

El meu estimat Joan Ben Amat, que el vaig conèixer gràcies a aquest blog i m’ha acompanyat d’ençà ens vérem a la ballada del pla de na Tesa: Escrivint, anant a la UIB junts i fins tot fent feina a la mateixa escola, a on molts de pics sorgien els articles. Company de bogeries i de moments difícils. Malgrat que no el vegi sovint, sé que allà serà el meu germà petit. D’edat, perquè de maduresa n’hi ha molt d’aprendre d’ell.

En Toni González que m’ha donat idees, consells i hem dinat tantes vegades amb el “mono-tema” del ball de bot, música tradicional i altres costums populars. Un gran amic.

Un altre molt bon company cultural és en Potti. Tants de cafès escoltant les seves experiències i debatent-me les meves idees sobre articles que jo en un principi veia brillants i sempre acab reformulant gràcies a la seva saviesa. Com a bon professional, se n’aprèn molt devora ell.

I un dia, casualitats de la vida, vaig descobrir que tenia un gran fan, en Pere Ferrer, m’ha motivat a seguir endavant amb els articles tot i les grans diferències que hem tengut i debatut. Sé cert, que seguirem aprenent l’un de l’altre.

També m’agradaria anomenar als meus entrevistats, esperant no deixar-me’n cap: Pere Dávila, Joana Maria Maiol, Pilar Reiona, Pere Joan Martorell, Josep Juan Potti, Pere Barceló, Laura Cardell, Albert Tugores, Tolo Pizà, Sebastià Juan (algú sap res d’aquest homonet dels videos?), Galivança, Es Revetlers, Tomeu Fons, Cristòfol Llompart, Pep Toni Rubio, Ballugall, Torrat i Bullit, S’estol des Gerricó, Qanarusa, Macià Tomàs, Cofre Antic, Estol Porrerenc, Silvia Escudero, Jaume Vich, Catiana (Tumbet Closet), Jeroni Sard, Angie Vallori, Roada, Sigramaça, Toni Bibiloni.

Per sort encara me queden moltíssims de personatges folkies interessants a qui fer preguntes!

Just diumenge hi ha l’anual ballada al port d’Alcúdia de Sarau Alcudienc. I quina millor manera de celebrar aquests 10 anys que fer allò que més m’agrada? Au idò, a ballar!

Gràcies a tots de tot cor. Esper tenir moltes coses que contar-vos aquest estiu i per molts d’anys.

Madò Llúcia.

cropped-madollucia.jpg

 

 

Anuncis

7 Comments Add yours

 1. Per molts d’anys, Madò Llúcia!!!!!!!!

 2. mateu ha dit:

  Molts d’anys!

 3. Ballugall ha dit:

  Molts d’anys i no ho deixis, sempre és agradable tenir un lloc in llegir sobre el que ens agrada.

 4. Maria ha dit:

  M,encanta com escrius! Que les teves entrades ens acompanyin molts d,anys!

  Enhorabona!

 5. Xisco ha dit:

  Molts i bons !!!!

 6. magatzemdelsol ha dit:

  Bono, bono, bono!! Qui ho diria després de tants d’anys, que aquella al·lota que no coneixia de res, però que de tant en tant llegia les seves paraules i idees, que era com una mena de deesa superior de la música ”folkie” (com t’agrada dir-ho a tu) arribaria a fer deu anys deixant-nos gaudir de la seva versió tan particular d’aquest món.

  Crec que mai t’ho he contat (a la resta que llegiu això, tapau-vos els ulls un moment, això just és per a ella), ja feia un temps que te seguia i volia saber qui eres… idò demanant, demanant ho vaig aconseguir. El dia que te vaig coneixer en persona, era un dia ennuvolat a la plaça de bunyola (si no record malament nosaltres hi actuavem), te vaig veure, amb els teus cabells llargs i enreveixinats i les cames ben falagueres per ballar, li vaig comentar a una companya que volia presentar-me, i ella me va dir, ”penses que pentura la pots molestar?”, manco mal que som caparrut i no li vaig fer ni punyetero cas, vaig venir de cap a tu i te vaig dir, ”hola, som en Toni i segueixo el teu bloc…” des d’aquell moment la deesa del món ”folkie” va desapareixer i es va convertir en una molt bona amiga, de les millors que he tengut mai, d’aquelles que es poden contar amb els dits de les mans.

  I certament varem tenir un lapsus de temps que ens varem distanciar per causes alienes a nosaltres, però varem saber retrobar-nos, refermant encara més aquesta amistat, convertint-nos en confidents sibarites de vesprada i pensionistes de luxe.

  Marga, Llú, Margalida, Llúcia, Madò Llucia, Nina, totes elles diferents, totes elles només una, tu, i tu, totes elles.

  Només una cosa més a dir, no t’aturis! En fer vint anys ja en tornarem a xerrar… i dit això!!

  Molts d’anys Madò Llúcia!!!

 7. Selvatgi ha dit:

  Jo te vaig conèixer dues vegades, sa primera aquí, i sa segona a un lloc que per ser físic no era mes real. Encara record quan me digueres que tenies un blog, i sa sorpresa en descobrir que aquella al·lota que acabava de conèixer era sa blogaire que feia tants anys que seguia.

  Darrera tu he apres moltes coses, i també n’he viscudes. Me declar es teu fan numero 1, i esper seguir-ho siguent molts i molts d’anys, perquè obrir es lector de feeds i trobar un nou post sempre es motiu de alegria. Hem tengut ses nostres tertúlies per ses grans diferencies entre lo que creim, en com entenem es ball, jo com a un solemne recital de poesia i tu com un festiu combat de gloses improvisades, i he de reconèixer que gracies a tu he apres que es meu mon és més ample, i l’he començat a apreciar.

  Esper poder seguir llegint ses teues entrevistes, ses teves reflexions, ses teves cròniques, i sobretot, poder a traves de ses teues entrades, seguir coneguent sa persona que se amaga darrera sa figura de Mado Llucia, figura que ja vaig arribar a pensar que era un mite, com un personatge de rondalla, no podia una misteriosa persona fer tantes coses i tenir temps de escriure-ho. Per molts d’anys M. Llucia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s