Sigramaça. Arriba el folk-metal llevantí.

Avui us parlaré d’un grup de joves llevantins que em va deixar ben bocabadada. Els vaig conèixer a la fira medieval de Capdepera l’any passat. Em va resultar curiós, ja que al programa s’especificava que la seva especialitat era el folk, folk-metal per ser exactes. Mai m’hauria imaginat que un estil tan cridaner m’agradés i enganxés tant pel seu directe com pel seu deixar-se dur i veure’ls gaudir al màxim damunt l’escenari. Em van fer treure el rebosillo!
Sigramaça_Grupo_1
Lluc Barbon: Violí / Miquel Àngel Nieto: Guitarra / Rodrigo Tenorio: Flauta Travessera, Xeremia, Whistle, Flabiol i Tamborino / Sergio Pérez: Teclat / Adrián Torres: Bateria / Antoni Serra: Veu i guitarra / Tino Torvisco: baix.

Sou jovenets, alguns més del que sembla. Al·lots, quan fa us hi posareu?

Fa cosa d’un any acabarem el repertori actual i començarem a fer concerts per diferents punts de l’illa: a la Factoria de So, Tunnel, Manacor, etc. Encara que ja havíem rodat durant un parell de mesos per diferents esdeveniments de per Llevant.

D’on heu tret el nom?

El nom té un origen curiós: prové de la paraula “Sigrimaces” que significa “carussa grotesca o ganyota”. Resulta que el plural no ens va agradar, de manera que la vàrem passar al singular però no el vàrem registrar. Amb el pas del temps, a poc a poc, “Sigrimaça” es va transformar en “Sigramaça” i quan vàrem haver de donar el nom, ens va sonar millor l’opció modificada.

No conec altre grup a l’illa que sigui del vostre estil, n’hi ha d’altres dins el món del folk però, voltros que feis folk metal o metal amb arrels?

La gent ens ha dit de tot després de sentir-nos: des de “celtic metal mallorquí” a “metal de la mort”. Nosaltres consideram que feim música, tendint en línies generals cap al «metal», encara que la instrumentació no sigui la pròpia d’aquest estil.

El vostre públic que és «folkie» o més «heavy»?

Ens hem trobat de tot als concerts: des de gent aficionada al «metal» que ens ha sentit de casualitat, fins a alguns que venen només per veure que nassos feim, ja que no és l’estil més habitual per aquí. És a dir, més que tenir davant un públic polaritzat tenim gent de diferents gustos que ha trobat interessant la nostra música per alguna o altra raó.

Quins referents teniu? Us identificau amb qualque grup estranger?

Aquesta és una pregunta complexa. Encara que actuem com a grup, Sigramaça es construeix a partir de set persones d’influencies i formacions diverses. Per exemple, al  violí comptam amb un ex-alumne de conservatori que sol sonar ball de bot; al piano, un “swingero” que toca a una batucada de “maracatú” (un estil tradicional del Brasil) al seu temps lliure; a la batería, un “punkarra” en procés de rehabilitació; al baix, un “black-metaler” aficionat al jazz; al vent, un xeremier fart de ses jotes; i a les guitarres, per una part la vessant més heavy i per l’altra la més rockera. A partir d’aquesta formació anam creant temes així com podem, però no hi ha cap grup a nivell internacional que diguem “Aquest!”.

Per quan una gravació?

Casualment ara ens trobam gravant una maqueta que tendrà quatre de les cançons actuals i que estarà disponible en format físic i en línia. A més, tenim penjat un videoclip dels temes “Testing the Hell” i “Louds Among the Lane” al Youtube. Pròximament sortirà a la venda el recopilatori “Mallorca Extreme Vol.1” a iniciativa de Mallorca Extreme Bands, a on hem col·laborat amb un tema juntament amb altres 14 bandes de metal de l’illa. Tot això abans de l’estiu.

Moltíssimes gràcies al·lots! Sou molt grans!   

Estimats lectors sé que teniu ganes de veure el seu directe, idò no teniu excusa: aquest dilluns 29 seran al Sex’n’gralls & Rock’n’folk de la Factoria de So!

sexgrallsrockfolk16

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s