D’on som, de Cofre Antic.

Tenim novetats al camp musical del ball de bot! Cofre Antic ha tret un disc nou. El seu segon treball, d’on som, ja ha estat presentat al públic, però si t’ho perderes, ho tornen a fer dia 14 de febrer al seu poble, Inca.
image

He tengut la sort de què ens han dedicat uns minuts i m’han resolt un parell de dubtes que tenia sobre ells. De ben segur que vosaltres tampoc ho sabeu, aquí teniu les respostes:

Sempre m’ha resultat curiós el vostre nom, com així Cofre antic?
Sé que es va posar aquest nom perquè en principi es volien recuperar cançons que ja no sonaven, que estaven arraconades dins un Cofre que tenia algú. És així com se’ls va ocórrer el nom als fundadors de l’agrupació.

25 anys de sonar no els fa qualsevol, quin ha estat el vostre secret per seguir endavant?
No hi ha secrets, ser humils, honrats, anar de cara i considerar-nos una família. Sempre es pot fer millor i quan no va bé, pensar que s’ha fet malament i corregir-nos. Vint-i-cinc anys són molts o pocs segons com les hagis passat, a mi m’han passat aviat i amb els membres del grup de cada dia ens ho passam més bé.

Quins plans de futur teniu?
Fer la màxima difusió d’aquest treball amb concerts a teatres i places. I ja anam creant noves peces per si d’aquí un parell d’anys volem fer un altre CD.

Confessau, de sonar amb cofre antic, que és el que més us omple d’alegria?
Veure els balladors ballant les nostres cançons i que la gent que escolta li agradi la nostra música, ens ho passam molt bé, abans, durant i després de cada actuació.

Ens contes qualque anècdota de la gravació?
D’anècdotes n’hi ha moltes perquè som un poc grossers i tots hem rebut qualque broma. A les sessions de fotos i vídeos ha estat per jo allà a on han passat més coses. I a sa gravació els nervis ens feien una mala passada en forma de no sortir bé una paraula o haver de repetir un acord un parell de vegades o afegir qualque nota que ens menjarem, etc. Però el que més ens ha agradat és que pels autors de les cançons ha estat una gravació única perquè veien ses seves músiques com anaven creixent dia a dia en cada instrument o veu gravada a l’estudi, va esser una gran experiència.

Encara no el tenc a les mans. Quines novetats duu aquest disc que demana d’on som?
No demana d’on som, diu d’on som, Mallorquins que estimam la nostra illa, cultura, identitat i llengua (poema de Miquel Horrach Nicolau del llibre Més nosaltres mateixos). Les novetats són que en el CD hi ha el talent creatiu dels músics del Cofre Antic amb estils diferents. Hi ha fandangos mallorquins molt sentimentals dedicats a persones que ja no estan amb nosaltres, una jota que es un homenatge a S’hort d’en Boira o Ses Candelàries, jotes dedicades a persones que estimem, una bulla reivindicativa sobre la nostra identitat, etc.
Una bulla reivindicativa, m’encanta! Ja fris d’escoltar-la. Per tu, Joan Rotger, amb quina peça et quedaries del nou cd?
Si digués una cançó, sempre pensaria que estat injust amb un altre i la veritat és que n’hi ha per tots els gusts: si t’agrada lenta hi ha fandangos, jotes pels qui les volen ràpides, sentimentals, rabioses, etc. un CD per escoltar.

Moltes gràcies per les vostres paraules i per contribuir a la cultura musical d’aquest entorn nostre amb un grapat de cançons noves més per tenir al nostre repertori per ballar, escoltar i gaudir del ball de bot.

presen

Anuncis