Ballada des vermar 2015.

Anual ballada a Binissalem en motiu de les festes més sonades d’aquest poble em duu un bolic ple d’emocions.

El primer que em ve al cap és melancolia. Ja fa vuit anys que perdérem el nostre estimat Toni Roig. Feia hores que ho sabíem i així com som jo, ni vaig poder-ne ballar cap.

Ràbia i incoherència pel que sabem de l’ús que en fan de la “desfressa” de pagès. És un tema que als que n’entenem un poc ens fa mal, és mal d’entendre que no es vulgui respectar una vestimenta d’època plena de cultura per part dels nostres avantpassats. Perquè no vestir-se com a l’actualitat?

Aprofit per anomenar als amics de l’escola de mallorquí de Manacor, que han fet una feinada en recuperació de vestes i ho mostren fent conferències, exposicions, reportatges fotogràfics. Una feinada molt maca i molt enriquidora que mostraren el cap de setmana passat a la fira.

Alegria de veure una plaça tan grossa i elegant és plena. Avui la posició dels músics era un tant estranya, no ens veien! Malgrat això, al cadafal, dos estils propis ben diferents, però amb molt de caràcter. Els amics de Sa Torre (Manacor) i Ballugall (Pollença). Cada un del seu vent, però encisadors els dos. El més important que tenen peces seves i fan que el ball de bot sigui actual i viu. Gràcies a ells no ballam, només, per enèsima vegada les cançons “kolklòriques” com se’ns coneix la gent que no n’entén. Què, vius! hi han de ser i no s’han de perdre, però quan duus com jo, 27 anys ballant, vos puc ben assegurar que sense les innovacions ja ho hagués deixat anar.

Gràcies per a mantenir la cultura musical viva amics.

balladabinissalem15

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s