Mai els faran callar. Al-Mayurqa creix.

“Bon vespre a tots manco a un.”
A nit passada hem pogut gaudir dels Al-Mayurqa al cent per cent. Han tornat amb més força que mai. Els hi faltava la peça clau, una peça que no reemplaça a ningú. Una veu nova, jove, fresca, amb personalitat, original, atípica però no lírica, pel meu gust, perfecte per a ells.
Al cadafal, en Manel i ella, Glòria Franquet. Semblava nerviosa, jo crec que s’ho ensumada, els balladors som molt crítics, i més sient fans d’Al-mayurqa. La primera cançó era crucial per donar-li una oportunitat o fer-li sa creu. Han sonat les primeres notes de “Sa porrassa” i tots estàvem a l’espera amb les orelles badades. Sé cert que fins en aquell moment no sabia ben bé en quin embolic s’havia ficat. Ens ha bastat una estrofa. Hi havia somriures a les cares del públic assistent i els primers comentaris s’han xiu-xiuejat. Agafant confiança a poc a poc, entrant un per un la resta del grup, abrigant-la, ha acabat. L’ovació ha estat immensa.

Me sap greu només haver gravat una estona però és que jo també volia cantar amb ella.

La casa del poble d’Esporles ens era molt familiar a tots, ens recordava al teatre Tradicionarius del barri de Gràcia. Hem ballat estrets però hem gaudit com mai. Què els enyoràvem! Quanta força transmitien!
L’amistat, Llicència, Boccerini, Andalusí, de llevant (En serio, al·lots, vos heu plantejat mai a dur-la al Guiness world records? Sé cert que vos donen el títol de jota de llevant més llarga sense dubtar-ho), i no podia acabar millor que amb el No ens fareu callar i el concert per quatre guitarrons. Com a petició, el mític ball de l’ós. Espectacular, al·lots, de de bó, la meva més sincera enhorabona. Sou brutals, teniu més força que mai i a seguir el camí!
“No ens fareu callar, malgrat ens segueu la vida.”

Editat:

Avui al castell de Bellver també hem gaudit molt. Malgrat el lloc era molt diferent, ells ho han fet d’allò més acollidor. Si abans em tenieu encisada, amb la tornada, i na Glòria, torn a tenir l’esperança de poder reivindicar des del ball i la cultura popular. No és que amb els intents anteriors no ho fessiu bé, però tot dol té un procés , s’ha de deixar temps per a recuperar-se i agafar forces. I com veis, el resultat ara ha estat molt bo.

Mil gràcies amics pel vostro coratge! En Toni deu estar orgullossíssim de vosaltres. La lluita continua.

Anuncis

One Comment Add yours

  1. Al-Mayurqa ha dit:

    Gràcies per aquest post, no pot ser mes exacte en les seves apreciacions els sentiments, com vau poder comprovar estaven a flor de pell i amb l’afecte amb què ens vau acollir i va haver una explosió de sensibilitat, alguna llagrimeta va rodar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s