Experiències. La beata a la Vila.

Malgrat no ho sembli, una folkie com jo, mai havia estat a la processó més típica de Mallorca. Avesada a «l”altra» la vilera és més processó que res. Tanta sort que els dimonis ens entretenen el camí jugant amb les gerres perquè l”ambient estava molt apagat. El tema que més em va impactar va ser la vestimenta. Just conec dos vileros que són bastant respectuosos en el tema de com vestir-se i em va sorprendre la quantitat de desbarats que vaig veure.
Tanta gent com es preocupa per l”estudi de com exactament anaven en aquella època i les desfresses que vaig veure ahir. Ja ho deim: «entre poc i massa…»
Trobau que s”hauria de mantenir un estàndard? I si és així? Quin s”imposa?
M”és curiós aquest tema perquè cada agrupació diu tenir el seu estudi personal sobre com anàvem vestits fa segles. Sempre que miren a les altres agrupacions sents qualque comentari de tipus: -mira com van, aquests manegots no van amb sa marinera; quan duien aquesta falta no anaven amb aquest rebosillo; aquestes bufes no tenen prou fonada; aquesta no duu «s”entonpeu» de dos pams, aquesta falda és de principis de segle XIX, etc. Tothom es pensa anar més correcte que els altres.
És d”admirar la feinada que fan en documentar-se, és perfecte, millor que inventar-se coreografies i deixar-les plasmades com a antigues de dubtosa historicitat. Tot té el seu emperò.
Desfressa o vestit típic? I perquè típic? Perquè vestir-se com fa tres segles? Perquè no com fa cinc? Curiós. Malgrat les preguntes que em faci m”agrada, ho sabeu. Ara això sí, propòs una millora per festes com aquesta o sa vermada, que hi ha més «pirates» que no pagesos.
Diguem no al rebosillo passat per ull! 😀

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s