Sant Marçal 2014

Com cada any les festes de Sant Marçal arriben amb la ballada de tres grups a una gran esplanada. Enguany, com és habitual, sonaren els tres grups locals, Aires des Pla, Engalba i Terra Rotja. Aquesta plaça no compleix tots els requisits del manual que vam recomanar fa uns anys. Tenint just de vora la plaça de davant l’església que almanco te un trespol més nou i polit, ens fan ballar allà a on posen el cadafal per a les revetles. Aquest enterra és d’asfalt gastat que et rebenta els garrons perquè no rellisca gens amb la conseqüència que has de botar en tot moment. Pot ser lo meu es vellura o baixa forma física però jo avui tenc els peus baldats (com acaben cada any).  El lloc és molt gran, però encara ara em sorprèn que quan hi ha cadires sempre acaben en mig. A veure senyores (i dic senyores perquè ho solen ser), balladores!! Sí, n’hi ha de balladores! No poseu les cadires en mig de plaça! Que ho veis talment a les voreres!

Si al mal trespol li afegim tots els comentaris que vaig sentir sobre la viada que feien els músics, cansa només de llegir-ho, ho sé cert. Tots els grups anaven molt accelerats? I una altra pregunta que em ve al cap,  per què darrerament no s’entenen les lletres d’Engalba? Record ballar i almanco entendre que deien, és un punt que haurien de millorar. Com a punt positiu contar-vos que estic ben contenta de tornar a sentir a plaça la jota de Sonar Moro de Joan Crespí.

Rellegint l’article sembli estigui empipada. Sabeu que lo meu es queixar-me! Però també vaig riure moltíssim! No hi ha res millor per desconnectar de tot i llevar les tensions de tot el dia com ballar i ballar i ballar. Per això, vaig a agafar els atapins i cap a Alcúdia falta gent!

Fins aviat amics!

About madollucia

Som una jove balladora de ciutat. A aquesta plana escric una opinió molt personal sobre articles sobre les ballades, mostres i altres festes de la nostra cultura popular. Mostra totes les entrades de madollucia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: