«Prou botellot ye-yé a Alaró!»

on

Avui al nostre blog ens volem fer ressò d'una carta al diari apareguda ahir al Diario de Mallorca. Parla sobre la coneguda festa flower power de les verbenes d'Alaró, enguany anomenada Alaró ye-yé. Transcrivim la carta tal i com l'hem poguda llegir en l'edició 20/8/10 del Diario de Mallorca. A l'edició digital del propi diari, hem trobat també un altre article que en parla i que podeu consultar aquí. Esperam que ens servesqui per reflexionar una mica.

«Prou botellot ye-yé a Alaró»

Alaró, 3 de la matinada del 15 d'agost. Un paisatge dantesc recorre els carrers de la localitat. Centenars de joves vinguts d'altres indrets de Mallorca envaeixen aquest tranquil i acollidor poble de muntanya. Carregats amb bosses de begudes s'escampen pels voltants de la plaça perquè al centre ja no hi cap ni una agulla més.

L'alcohol comença, a aquestes hores, a fer el seu efecte: cossos ben abeurats allargats per damunt les voreres, botelles trencades, vomitades, pixarades i defecacions deixen la seva empremta als portals de pedra mallorquina -perquè els urinaris públics vessen per totes bandes-, no hi ha miraments, aquí i ara tot és permès, beuen, esnifen i carden pels carrerons i llocs més estimats del poble, crits i renous… no hi ha fre, la policia local es veu desbordada…

Davant aquest panorama tan depriment, les preguntes i dubtes més freqüents se succeeixen una rere l'altra: a qui afavoreix aquesta festa? Realment s'hi troben a gust els joves alaroners immersos en aquest desgavell? Quins valors podem transmetre als nostres fills quan la festa es basa en el consum desmesurat d'alcohol i la generació de brutícia? Quina desgràcia ha de passar perquè es deixi d'organitzar aquesta convocatòria pública de botellot?

Desitjaria que aquesta carta fes reflexionar als qui varen ésser elegits per governar-nos i se n'adonassin que ho han estat per defensar l'interès públic i millorar la nostra qualitat de vida.

Caterina Amengual. Palma</s

Anuncis

6 Comments Add yours

 1. Siurell ha dit:

  Molt interessant, i esper de ben de veres que faci reflexionar a més d’un. Ens estam tornant incivics? No podem ni queixar-mos perquè ens pixen al nostre portal? A on arribarem?

 2. Víctor ha dit:

  A mi el que em pareix vergonyós són actituds com la d’aquest batle que es neguen a veure el problema… Reduir el nombre de comes etílics, però que n’hi seguesqui havent, és un problema. Reduir el nombre de gent però que se seguesqui sense poder CIRCULAR pel poble, és un problema. Haver de deixar-se una doblerada en neteja a càrrec dels imposts del poble perquè el pobre queda fet una absoluta merda, és un problema…

 3. Josep-Joan Rosselló ha dit:

  Només perquè veig que el problema t’interessa, i supòs que com a jove et preocupa, em permet de fer-te arribar l’enllaç d’un article que vaig publicar fa unes setmanes al diari IBdigital.net, tot i que potser el veres pel Facebook. Res, pren-t’ho com una simple opinió:
  //blogs.ibdigital.net/mecanoscrit/la_botilada_no_es_un_problema_de_convivencia_nomes.html

 4. Josep-Joan Rosselló ha dit:

  Només perquè veig que el problema t’interessa, i supòs que com a jove et preocupa, em permet de fer-te arribar l’enllaç d’un article que vaig publicar fa unes setmanes al diari IBdigital.net, tot i que potser el veres pel Facebook. Res, pren-t’ho com una simple opinió:
  //blogs.ibdigital.net/mecanoscrit/la_botilada_no_es_un_problema_de_convivencia_nomes.html

 5. Víctor ha dit:

  Josep-Joan, estic molt d’acord amb l’article enllaçat. El problema no és només això ni s’arreglarà deixant de fer aquesta festa a Alaró ni cap altra festa concreta.
  A mi, de tota manera, aquesta carta al director em va cridar l’atenció per la condició totalment massificada de la festa. Al blog de Madò Llúcia en parlàrem en un article, sembla que les verbenes s’han posat “de moda”, i es massifiquen però sempre per enterrar les particularitats i deixar pas a un mateix oci basat en l’alcohol…

 6. Víctor ha dit:

  …(seguesc del missatge anterior) i crec que efectivament ens hem de fer aquestes qüestions que planteges i qualcunes altres; per què tantíssims de joves s’engaten cada cap setmana; per què aquest fet s’escampa i contamina festes on la tònica inicial no era aquesta; quin problema tenen els joves que pareix que no es puguen divertir sense alcohol; com s’ha d’afrontar el fenomen de la massificació de determinades festes i què la motiva…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s