Calabruix, aigua i ball

Una telefonada m’avisà que plovia a Santa Maria i estaven plegant i que a Consell s’havia suspès, però jo tenia ballera i vaig ser incapaç de quedar-me a ciutat, volia comprovar que a Santa Maria no ballaríem.

Només aparcar no queia cap gota, va ser començar a caminar i una calabruixada ens va envestir. Però anàrem fins a l’ajuntament, hi havia una gentada dins la carpa, davall la porxada de la casa de la vila i amb paraigües. El poble volia festa, plogués o no. Mentre feien la presentació del Vi novell feien ruixats. Els glosadors santamariers descrigueren tan bé com sabien aquest gust tan bo d’un tassonet de raïm fermentat. En acabar, un altre ruixat ben fort que duia s’aigua fins a dins el porxo i perillava l’equip de so de Caliu, però tot d’una aturà. La música començà a sonar i els balladors no dubtarem en ballar tota l’estona. Caliu dins aquell raconet que semblaven un Betlem vivent sonant rebé, que fins i tot na Carme no va poder-se resistir a fer quatre punts de ball.

Va ser ben maco sa veritat, no sé si era l’enyor de veure la gent de plaça o el fet que aguantàrem fins al darrer moment a veure si podíem ballar. Ben abrigats i amb el trespol que llenegava de l’aigua, però no aturàrem.

Jo m’ho vaig passar genial i vosaltres? Què no haguéssim estat bé a un lloc tapat?

Aquí teniu videos i fotos d’en Sebastià:

http://es.youtube.com/user/sebastiaballa

 

Fira del Vi novell
Anuncis

About madollucia

Som una jove balladora de ciutat. A aquesta plana escric una opinió molt personal sobre articles sobre les ballades, mostres i altres festes de la nostra cultura popular. Mostra totes les entrades de madollucia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: