Plaça major, Sus Mallorca! 5/5/07

Bon dia! ningú ho ha demanat però fa bon dia!

Sort teniu que em llegiu, perquè sentir-me no podríeu de l'escanyament que duc. 

Jaume Mateu, de la OCB, va dir que havíem superat els 30.000!!!

Si miram el diari de l’Ultima Hora com a subtítol hi trobam aquesta afirmació: “ Los organizadores calculan 30.000 asistentes mientras que la Policia Local estima que acudieron unas 8.000 personas”.

Segons el diari de Mallorca: “Miles de personas participan en un acto donde se denunció a quienes "degradan la isla" o hablan "forastero" sabiendo catalán”

El diari de Balears publica: "Devers 20.000 persones reivindicaren per al futur una política «menys agressiva»" 

Cap de les noticies que he llegit m’han semblat del tot objectiva. La sensació que teníem tots els assistents era de satisfacció, unió i estima per la nostra terra, la qual cosa no es veu reflectit en lloc. A més les notícies només parlen de Diada per la llengua  però res de l’autogovern… ai!

El concert? Una passada, m’ho vaig passar beníssim. Els Pets i Anegats sonaren magnífics, feren botar a mitja plaça major. Perquè així mateix hi havia gent, eh? Bé, Anegats amb la prova de so ens feren esperar una mica, però tot d’una engrescaren el jovent.

Els castellers com sempre amb molta força. Tots els que pujaren a l’escenari a parlar no varen dir cap mentida ni manipularen cap informació.

El que em va semblar molt trist va ser el cant de La Balanguera. La plaça plena, la coral al cadafal i els assistents gratant-se el nas. Cap del meu voltant cantava el nostre himne. Pot ser les primeres files cantaven fluixet però aquell moment era perquè es sentis la Balanguera fins a la Rambla, al manco. Poca iniciativa vaig notar.

El mosaic sembla que va sortir bé, faltava gent per la part contrària al cadafal principal i ho vàrem haver de repetir quatre vegades. Segons he llegit,  la causa va ser que l’avioneta contractada va arribar tard. No ho sé perquè jo era allà al final i no sentíem res del que deien pel micròfon.

La ballada? … La anunciada, sabuda, esperada i desitjada gran ballada popular!! … va durar mitja horeta. Volíem gaudir de ballar a la espaiosa Plaça major de ciutat amb els sons de Música Nostra i l’espectacular veu de na Miquela. Hi havia gent d’Esporles, Manacor, Pòrtol, Marratxí i Llucmajor que havien vengut expressament a ballar a la plaça Major de Palma. Els balladors no teníem gens de lloc per ballar, ens empenyíem, no hi cabíem, no va fer gust ballar. I a més a més, ens arraconaren perquè fèiem nosa per col·locar les lletres del mosaic! Quina emprenyadura em feren agafar. Que vos he de dir jo d’això? Feia tres setmanes que els balladors parlaven d’aquesta ballada a la plaça major <<Sí, una ballada a la plaça major!!  Mai hi he ballat a la Plaça Major, allà segur que estirem ben amples>>. Les expectatives dels balladors no es van complir de cap de ses maneres. D’acord, entenc que era difícil organitzar tanta gent i que anaven a contra temps, però tan difícil era començar la ballada després del mosaic? Em sap greu dir-ho, però va ser una ballada una mica defraudant.

Tot això que he dit pretenc que sigui una crítica constructiva, de tot se n’aprèn. </s

Anuncis

About madollucia

Som una jove balladora de ciutat. A aquesta plana escric una opinió molt personal sobre articles sobre les ballades, mostres i altres festes de la nostra cultura popular. Mostra totes les entrades de madollucia

4 responses to “Plaça major, Sus Mallorca! 5/5/07

 • Manel

  Molts ànims, nineta! 🙂

 • Víctor

  Ai Madò, que n’ets de fina per escriure crítiques xD Així que “una mica” defraudant?? xD Va ser desorbitadament defraudant, va ser una merda de ballada, però en fi… Fins i tot m’estim més ses ballades dins sa Llonja abans que aquesta de dissabte. És una gran llàstima que per una vegada que tenim oportunitat de ballar a sa Plaça Major ses coses surtin així. Un zero per a l’organització en aquest aspecte.

 • Mad-llucia

  D’acord, no he estat gaire objectiva en aquest sentit, hagués criticat més, però si haguèssis vist al pobre organitzador xerrant per telèfon ja escanyat i anar d’una punta a l’altre… fa conciència. Que sempre reben les ballades, sí, es clar, tens tota la raó del món.

 • Monica

  Ostres nins!!! Jo sempre he dit “tant de bò hi hagués a una ballada a sa Plaça Major, mira que esteriem amples” idò no, mirau quina decepció més gran!!!! Es trist, ben trist. Està clar que no saben organitzar bé ses coses. Jo pens que no deu haver cap organitzador que sigui ballador, perque si jo fos organitzadora i balladora, intentaria que els balladors tenguessim espai a bastament per a ballar. Bé nins, tenguem esperança de que ses properes ballades siguin millors. Besades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: