Son Ferriol i Vilafranca

Bon dia! Com van aquests balladors?

Idò vaig arribar a Son Ferriol que encara no havia acabat sa missa, ja que primerament va haver un passacarrers i llavors la seva respectiva missa.
Devers les 21,20 començà la mostra, primerament feren un homenatge a Madò Catalina de Son Ferriol, una dona lluitadora i defensora de la nostra cultura que emocionada i tot ens va cantar dues tonades ben guapes.

Devers manco vint per les deu començaren a ballar el grup de Sa Revetlla de Sant Antoni. Que ballaren ben bé amb els sons del seu grup de músics. Llavors pujaren a l’escenari els Aires d’Andratx, no els havia vist mai com a mostra i m’agradaren molt (cal dir que quasi tots els homes eren de l’escola de música i danses), la seva vestimenta era impecable, colors molt vius, rebosillos d’agulleta preciosos… ballaven amb molta força i amb molta festetgera. Em varen agradar molt. Seguidament pujaren els balladors de Lluch que acompanyaven a un grup de nins i nines de Lluchmajor que s’anomenen Calabruix. Per ser la seva primera mostra ho feren molt bé, les nines estaven nervioses però tot va sortir rodat. Es nota que tenen bons mestres. Tot seguit els balladors dels aires des pla de Llucmajor començaren la seva actuació. És un grup que balla boleros antics. Em van sorprendre els bots que pegaven, la bona coordinació que duien i que les dones s’agafaven molt ses faldes. Les dones anaven amb es capell d’anar mudat, cosa que feia anys que no veia per les mostres. El darrer grup era d’Inca, no record el nom, la vestimenta no em va agradar gaire ja que quasi no duien fona, tants els homes com les dones. Ballaven com fa quaranta anys és va posar de moda fent del ball mallorquí un pur espectacle turístic. Les dones pareixien pèpes del poc que es remenaven. Em va agradar ben poc.

Això acabava damunt les onze i mitja. És va fer etern. Llavors no sé realment que va passar que el grup de Sa Revetlla que havia de sonar el ball popular no hi sonaren i els balladors de Lluch sonaren mitja horeta per tothom.

Seguidament vaig agafar cotxe cap a Vilafranca, varem arribar mitja horeta tard però encara així poguérem ballar una hora bona amb les brillants notes de música nostra. Hi havia un petit grup del poble ballant i un altre grup que érem el jovent de sempre. Va fer molt bon ballar ja que hi havia lloc i en terra al ser de ciment no s’aferraven les soles.

Ja m’estic preparant per anar a Porto Pí terrasses per veure Xaloc.
Em sap greu però fins dijous no tendrè temps de penjar les fotografies de la mostra. Tot d’una que pugui ho faré.

About madollucia

Som una jove balladora de ciutat. A aquesta plana escric una opinió molt personal sobre articles sobre les ballades, mostres i altres festes de la nostra cultura popular. Mostra totes les entrades de madollucia

3 responses to “Son Ferriol i Vilafranca

 • laureta

  Bones.

  Ens va donar temps a anar a vilafranca, eh? 😉

  Sa mostra de son ferriol va ser un poquet llargueta, 5 grups de mostra es massa. I noltros que nomes haviem de tocar 6 cançons per fer mostra, varem haver de fer mitja horeta de ballada. No se exactament q va passar amb es grups q havia de tocar, tenc entes q uns familiars d’algú q tocava no va estar be, i van haver de partir a l’hospital (això me va dir na Neus).

  Ja me pensava no me donaria temps a anar a Vilafrnaca, xo allà va comensar a les 12 i un poc. No hi havia molta gent, xo varem disfrutar jeje.

  I avui a Portopi Xaloc. Mos veim allà. dw!!!

 • laura

  Ja t’hi vaig veure, ja, a Vilafranca. Ben falaguera que ballaves…

 • madò llúcia

  És a dir que éres per Vilafranca eh bandarra? i no saludes? Vaja… Ja m’ho van dir que per ventura eres vegent n’Antonia Font.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: